repozitár akademici inštitúcie vedné odbory

3 príspevky


Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc.


Ústav etnológie SAV

Príspevky


Tradičná kulinárna kultúra etnických menšín na Slovensku Stiahnuť súbor tradicna-kulinarna-kultura-etnickych-mensin-na-slovensku.pdf 151.98 KB

Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc., publikácia

Slovensko je multietnická krajina, kultúru ktorej vytvára slovenské majoritné spoločenstvo spolu s príslušníkmi národnostných menšín. Podľa posledných štatistických údajov z roku 2001, v štruktúre obyvateľstva Slovenskej republiky tvoril podiel ľudí hlásiacich sa k inej etnickej príslušnosti ako slovenskej, 13, 1%.

Ústav etnológie SAV, 2012

Kultúrna antropológia a etnológia

Pridané: 20. 8. 2012

Kulinárna kultúra ako identifikačný znak Dolnozemských Slovákov Stiahnuť súbor kulinarna-kultura-ako-identifikacny-znak-dolnozemskych-slovakov.pdf 170.74 KB

Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc., študijný materiál

Štúdia prináša nové výsledky etnografických výskumov realizovaných v prostredí slovenských minorít v priestore tzv. Dolnej zeme, na území Maďarska, Rumunska, Srbska a Chorvátska. Cieľom výskumov bolo zmapovanie rôznych fenoménov tradičnej kultúry, ktorých významnou súčasťou je osobitá kuchyňa.

Ústav etnológie SAV, 2012

Kultúrna antropológia a etnológia

Pridané: 20. 8. 2012

The National Cuisine of Slovaks Stiahnuť súbor the-national-cuisine-of-slovaks.pdf 92.18 KB

Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc., prednáška

The term national cuisine of Slovaks means, first of all, the culinary culture of people living in the countryside and small towns who considered themselves to be of the Slovak ethnicity.

Ústav etnológie SAV, 2012

Kultúrna antropológia a etnológia

Pridané: 20. 8. 2012