3 príspevky
Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc.Ústav etnológie SAV |
Príspevky
Tradičná kulinárna kultúra etnických menšín na Slovensku
Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc., publikácia
Slovensko je multietnická krajina, kultúru ktorej vytvára slovenské majoritné spoločenstvo spolu s príslušníkmi národnostných menšín. Podľa posledných štatistických údajov z roku 2001, v štruktúre obyvateľstva Slovenskej republiky tvoril podiel ľudí hlásiacich sa k inej etnickej príslušnosti ako slovenskej, 13, 1%.
Ústav etnológie SAV, 2012
Kultúrna antropológia a etnológia
Pridané: 20. 8. 2012
Kulinárna kultúra ako identifikačný znak Dolnozemských Slovákov
Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc., študijný materiál
Štúdia prináša nové výsledky etnografických výskumov realizovaných v prostredí slovenských minorít v priestore tzv. Dolnej zeme, na území Maďarska, Rumunska, Srbska a Chorvátska. Cieľom výskumov bolo zmapovanie rôznych fenoménov tradičnej kultúry, ktorých významnou súčasťou je osobitá kuchyňa.
Ústav etnológie SAV, 2012
Kultúrna antropológia a etnológia
Pridané: 20. 8. 2012
The National Cuisine of Slovaks
Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc., prednáška
The term national cuisine of Slovaks means, first of all, the culinary culture of people living in the countryside and small towns who considered themselves to be of the Slovak ethnicity.
Ústav etnológie SAV, 2012
Kultúrna antropológia a etnológia
Pridané: 20. 8. 2012