Akademik: | Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc. |
Typ príspevku: | študijný materiál |
Anotácia: | Štúdia prináša nové výsledky etnografických výskumov realizovaných v prostredí
slovenských minorít v priestore tzv. Dolnej zeme, na území Maďarska, Rumunska, Srbska
a Chorvátska. Cieľom výskumov bolo zmapovanie rôznych fenoménov tradičnej kultúry,
ktorých významnou súčasťou je osobitá kuchyňa. |
Popis: | |
Rok vydania: | 2012 |
Autor: | Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc. |
Inštitúcia: | Ústav etnológie SAV |
Vydavateľ: | |
Pridané do repozitára: | 20. 8. 2012 |
Posledná zmena: | 8. 3. 2025 |
Jazyk: | slovenský (sk) |
Počet strán: | 21 |
Vedný odbor: |
Kultúrna antropológia a etnológia |
Názov súboru: | kulinarna-kultura-ako-identifikacny-znak-dolnozemskych-slovakov.pdf |
Typ súboru: | Adobe Portable Document Format (pdf) |
Veľkosť súboru: | 170.74 KB |
Stiahnuť súbor: | kulinarna-kultura-ako-identifikacny-znak-dolnozemskych-slovakov.pdf |